Melyik a megfelelő béka, számodra?

 

Ha rávetted szüleidet, hogy legyen egy békád, akkor utánna már csak utána kell keresni, melyik a megfelelő.

Bizonyosan neked sem lenne jó, ha egy hét alatt elpusztulna. Biztos tudod, hogy minden Magyarországon élő békafaj védett.

Ezért, ne a szabadból fogj.

Érvek, amiért ne a szabadból fogj:

  • Lehet hogy beteg, és amúgy is elpusztulna
  • Más étrenden élhet
  • Telel
  • VÉDETT! Ha rajtakapnak 2000- Ft-os bírság darabjában, még az ikra is számít
  • Ha ikrát rak le, mikor hazaviszed

 Lehet mostmár állatboltból is venni. Az állatboltból hazavitt állat tovább él, mivel ott már ahoz az étrendhez szoktatják, amit

 valószínűleg majd te adsz neki.

Sok szép béka létezik a világon, de közülük sokat nem lehet megvenni. De ottvan a karbosbéka, a vörösszemű

levelibéka(Makibéka), szarvasbéka, vöröshasú unka,  és még biztosan van olyan béka más kontinensen, amit haza lehet vinni a

boltból.

A Vöröshasú Unka:

A vöröshasú unkáról van menüpont. Ha elolvasod, akkor megtudsz róla több mindent. Az Unka is védett, de vannak olyan boltok, ahol meg lehet kapni. Aranyos kis állat. Igaz, nem lehet sokat a kezedben, mivel mérgező bőre, zöldhályogot is okozhat. A aqva-terráriumába tegyél valami lebegő növényt, amin fent tud maradni. Rakok fel pár képet, egy állatboltban kapható békáról.

Vörösszemű levelibéka ( Makibéka ) :

Ez a béka nagyon jámbor. Akár egy nap többször is kiveheted a kis "szobájából". Őt, viszont egy kicsit nehezebb nevelni, mivel mindig párásnak kell lennie az aqva-terráriumának. Azért hívják makibékának is, mivel szokszor szokott a terráriumában, egy levélbe takarózni, a magasban. Hamarosan a sima levelibékánál lesz neki menüpontja, így neki a tartását is elolvashatod.

Szarvasbéka:

A szarvasbéka, egy nagyon nagy béka. Akkorára is megnőhet, mint egy felnőtt ember két ökle együtt.Őróla ég nem sokat tudok, de neki is lesz a kecskebékánál menüpontja.

Karmosbéka:

A karmosbékát a legkönnyebb tartani, mivel ő csak a vízben él, de azért néha kimászik valahová. Mivel halakkal is együtt lehet tartani, ezért ha van aqváriumod, máris mehet bele egy béka. A guppikhoz jó,főleg akkor, ha nem akarod, hogy sok kishal legyen. Mivel megeszi a kishalakat. De lehet más halhoz is tenni. Ha meghal egy hal, azt is megeszi. Nagyon falánk. És cuki is. De vigyázz! Nehogy rendes karmosbékát végy! Az megnő, és csúnya lesz! Inkább törpe karmosbékát! Az nem nő meg annyira.

Ezekközül ha megtetszett egy, beszéld rá szüleidet a vételre. Hidd el, nem bánod meg, ha szereted őket. Akár ki is veheted az akváriumból, és játszhatsz vele. Ha egy hímet és egy nőstényt veszel, majd látod a tavaszi párzási időszakot. Felnevelheted az ebihalakat, és akár nevelhetsz lisztkukacokat is, hogy bármikor ingyen vegyél ki békáidnak egy kis ccsemegét.

 

Oldalmenü
Szavazás
melyik béka a kedvenced?
Leveli
Unka
Gyepi
Kecske
Mocsári
Naptár